Towards the aquisition of key competences in work-based learning: TAKC21

De aangeboden internationale stages maken deel uit van de goedgekeurde Erasmus+projectaanvraag TAKC21 (key action 1). De afkorting staat voor "Towards the Aquisition of Key Competences in work-based learning" of in het Nederlands "naar de verwerving van 21-ste eeuwse werkgerelateerde sleutelcompetenties".

Waarom dit project?

Afgestudeerde leerlingen vertellen ons dat bedrijven meer en meer kandidaten zoeken die over internationale vaardigheden beschikken. Bovendien vergroot de mobiliteit van werknemers en studenten alsmaar dankzij de globalisering van onze maatschappij en de economie waarin we wonen en werken. Voor onze school vertaalt zich dit in ons streven naar een Europese, zelfs internationale integratie van leerlingen en leerkrachten. Als geen andere school in het Leuvense is onze school een ontmoetingsplaats van diverse culturen.

 

In deze context voelen onze TSO en BSO-leerlingen het belang van de meerwaarde van internationale competenties aan voor de waarde die aan hun diploma secundair onderwijs wordt gehecht. Voor onze leerlingen en leerkrachten is dit echter tegelijk ook een enorme uitdaging. Hoe realiseer je dit binnen het technisch en beroepsonderwijs dat wij aanbieden? Met dit door de Europese Unie gefinancierde project bieden we onze leerlingen een unieke kans door de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen en onze leerlingen meer vertrouwen en honger geven om te leren en te studeren.

 

Voor onze afdelingen informatica, toerisme, internationaal projectmanagement, business support, office en retail is het belangrijk dat we onze internationale netwerken uitbreiden door verder te kijken dan Leuven. Internationale projecten bieden kansen voor "on-the-job learning", ervaringsuitwisselingen voor leerkrachten en ander schoolpersoneel, voor de ontwikkeling en garantie van de kwaliteit van ons onderwijs in het Miniemeninstituut.