Londen

Heen- en terugreis met de Eurostar

Voor de afreis naar Londen zijn alle deelnemers aanwezig op vrijdag 15/3 om 7.45 u. in Brussel-Zuid. Je komt op eigen kracht naar het afspreekpunt voor de terminal van de Eurostar. Wie met de trein vanuit Leuven vertrekt, laat dit weten aan mijnheer Moens. De school voorziet voor hen een GO-Pass.

 

Dienstregeling:

  • vertrek Eurostar Brussel-Zuid: 8.52 u.
  • aankomst in Londen: 9.57 u. 

Aan de terminal van Brussel-Zuid verzamelt iedereen dus om 7.45 u.

Bij aankomst brengen jullie de bagage alvast naar The Generator, ons hostel vlak aan het St. Pancras treinstation. In deze jeugdherberg overnachten jullie 2 nachten (vrijdag/zaterdag/zondag) in gedeelde kamers.

 

Vrijdag 15/3 (na aankomst) nemen jullie begeleidende leerkrachten jullie mee op verkenning in Londen. Je leert de belangrijkste bezienswaardigheden kennen, de afstanden in te schatten, de metro kennen enz.

 

Zondagochtend 17/3 worden jullie om 11.00 u. met de bus aan de jeugdherberg afgehaald. De rit gaat naar de kantoren van ADC College waar de gastgezinnen jullie opwachten. Zondagnamiddag - nadat jullie jullie koffers hebben uitgepakt - komen jullie opnieuw samen met de begeleidende leerkrachten op een nog nader af te spreken plek en uur voor een briefing en uitleg over het openbaar vervoer in Londen (belangrijk voor jullie woon-/werkverkeer).

 

Maandagochtend 18/3 is er een algemene stagebriefing bij ADC College.

Maandagnamiddag hebben jullie vrij.

Heenreis:

vrij. 15/03/'19: Brussel Zuid – Londen: 08:52 u. - 09:57 u.

 

Terugreis:

zat. 06/04/'19: Londen – Brussel Zuid: 15:04 u. - 18:05 u.

 


Ligging

De gastgezinnen wonen waarschijnlijk in zone 4, 5 en 6 rondom Harrow (gele markering op de kaart), niet zo ver van Wembley Park. Dit maakt afspreken (in het weekend of andere vrije momenten) makkelijk maar is geen garantie voor een korte(re) afstand tussen gastgezin en stageplaats.

GO KA Zelzate

Deze school is ons in het schooljaar 2016-2017 voorgegaan en heeft haar ervaringen op deze website gebundeld. Neem een kijkje tussen de foto's, verslagen en vlogs! Een lijst met mogelijke stageplaatsen hebben we ook aan deze school te danken.

ADC College handbook

Voor alle praktische regelingen ter plaatse heeft ADC College volgende handleiding samengesteld. Verplichte lectuur!!